Press Releases

Nearly 10 million visitors expected at Dutch Christmas markets

Amsterdam, 11 december 2013 – Bijna 10 miljoen Nederlanders brengen dit jaar een bezoek aan een kerstmarkt in eigen land. Hiermee wordt naar verwachting een omzet van €160 miljoen gegenereerd. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van ActiePagina.nl.

Het verwachte bezoekersaantal geldt voor de negen* grote kerstmarkten die Nederland telt, onder andere in Dordrecht, Haarlem, Maastricht, Nijmegen en Valkenburg. Nederland heeft na Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk de meeste kerstmarkten in Europa met het hoogste aantal bezoekers.

Duitsland is de absolute topper en kent een omzet van bijna €2,5 miljard en 270 miljoen bezoekers, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk met €454 miljoen omzet en 27 miljoen bezoekers. Op de derde plaats staat Frankrijk met ook bijna 27 miljoen bezoekers en een omzet van €396 miljoen.

“Kerstmarkten worden een steeds populairder uitstapje. Nederlanders besteden dit jaar €160 miljoen aan onder andere ambachtelijke producten, kerstdecoraties en sieraden op de kerstmarkten”, zegt Maurice Buijs, oprichter van ActiePagina.nl. “We verwachten de komende jaren zelfs een groei van 15 tot 20 procent in het aantal bezoekers. Nederlands proeven graag de ultieme kerstsfeer op de knusse markten met kraampjes, muziek, een ijsbaan en veel lekkernijen.”

*Het onderzoek heeft zich gericht op de kerstmarkten die enkele weken duren en heeft de kleinere markten die slechts enkele dagen duren niet meegenomen. Ook zijn de kerstmarkten in winkelcentra buiten beschouwing gelaten

**Onderzoek in opdracht van ActiePagina.nl uitgevoerd door Centre of Retail Research Limited, Nottingham, oktober 2013 


Media Contacts

North America
RetailMeNot PR Department
Media Inquiries: +1 512 777 2957
France
Jordy Mongin
RetailMeNot, France