Press Releases

Today is the Dutch Cyber Monday
Research from coupon website ActiePagina.nl predicts spend

Amsterdam, 25 november 2013 – Kortingswebsite ActiePagina.nl voorspelt topdrukte vandaag in de Nederlandse webwinkels tijdens de Nederlandse variant van Cyber Monday. Naar verwachting zullen vanavond de online winkelwagentjes dan ook volgeladen worden met cadeaus. 

In andere landen is de zogenoemde Cyber Monday elk jaar een terugkerend verschijnsel met een piekmoment voor de Kerst. Op maandag 2 december kunnen webwinkels in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en Canada dit jaar hun omzet fors zien stijgen. Nederland vormt hierop vanwege de viering van Sinterklaas een uitzondering en kan vandaag al topdrukte in de online winkelstraten verwachten. 

Wanneer er wordt gekeken naar de drukste dag voor het offline shoppen, loopt Nederland wel synchroon met andere landen. Op zaterdag 21 december, de laatste zaterdag vóór Kerst, verwelkomen Nederlandse winkeliers ongeveer 3 miljoen shoppers in hun winkels. Dit is goed voor een dagomzet van €410 miljoen, ofwel een stijging van 2% ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek* van ActiePagina.nl

*Onderzoek uitgevoerd door Centre of Retail Research Limited, Nottingham, oktober 2013

 

 


Media Contacts

North America
RetailMeNot PR Department
Media Inquiries: +1 512 777 2957
France
Jordy Mongin
RetailMeNot, France