Press Releases

Dutch are set to spend an average of € 235 on gifts this holiday season
Spending expected to be lower than in other countries

In aanloop naar de feestdagen zullen Nederlanders naar verwachting het meeste geld uitgeven aan cadeaus, namelijk €235,00. Dit is meer dan de helft van ons totale budget voor de decembermaand. De bestedingen van de Nederlanders blijven echter achter bij andere landen in en buiten Europa. Dit blijkt uit onderzoek* van kortingswebsite ActiePagina.nl

Kleding populairste cadeau

Hoewel de totale besteding van de Nederlanders aan cadeaus het laagste is in vergelijking met andere landen, geven we procentueel gezien wel het meeste uit aan kleding en schoenen. We besteden hier namelijk 39,6% van het budget dat we reserveren voor cadeaus aan. Op de tweede plaats volgt speelgoed met 24,7%, elektronica staat op een derde plek met 19,5%. Cadeaus in de vorm van cosmetica vormen 14,7% van het budget en de resterende 1,5% gaat op aan overige producten. 

De €235,00 euro die we uitgeven aan cadeaus is 52% van het volledige budget dat aan decemberinkopen besteed wordt. Gemiddeld geven Nederlanders namelijk €449,75 uit in aanloop naar de feestdagen. Naast cadeaus bestaat het lijstje verder uit: 

  • Eten en drinken: €159,40 
  • Reizen en dagjes weg: €36,50 
  • Feestdecoratie: €18,75

Volgens het onderzoek* van ActiePagina.nl, dat is uitgevoerd in Nederland, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, geven Nederlanders per huishouden het minst uit aan inkopen voor de feestdagen. Inwoners van het Verenigd Koninkrijk spenderen met €897,45 gemiddeld het meest aan de decembermaand. 

“Uit deze onderzoeksgegevens kun je opmaken dat het vooroordeel dat we een zuinig volk zijn, wederom wordt bevestigd”, zegt Maurice Buijs, oprichter van ActiePagina.nl. “Om hen te helpen besparen op de uitgaven voor de feestdagen, kunnen ze bij ons terecht voor kortingen en aanbiedingen. Daar zijn Nederlanders nu eenmaal dol op, zo blijkt ook uit het succes van ons platform.” 

*Onderzoek uitgevoerd door Centre of Retail Research Limited, Nottingham, oktober 2013


Media Contacts

North America
RetailMeNot PR Department
Media Inquiries: +1 512 777 2957
France
Jordy Mongin
RetailMeNot, France